Puuhavinkit sade- ja pakkaspäiville!

Kun ulkona sataa kaatamalla vettä tai pakkasta on -20 ei ulkoilu aina innosta. Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia puuhavinkkejä sisälle näiden päivien varalle.

1. Taikataikina ja muovailuvaha!

Muovailuvahalla muovailu tai taikataikinalla puuhailu on kivaa puuha johon myös aikuiset voivat osallistua. Muovailuvahaa voit ostaa valmiina kaupasta tai tehdä itse. Taikataikina on myös helppo tehdä itse.

Taikataikina

2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl suolaa
n. 1 dl vettä
1 rkl öljyä
(elintarvikeväriä lisäämällä saat eri väristä taikinaa)

Sekoita ainekset lämpimään veteen tasaiseksi taikinaksi. Anna  seistä ainakin tunti ennen leipomista. Kuivaa koristeita 125-asteisessa uunissa vähintään 1,5-2 tuntia ja jätä vielä jäähtymään jälkilämpöön

Muovailuvaha

4-5dl vehnäjauhoa
2 dl hienoa suolaa
3 rkl ruokaöljyä
5 dl vettä
(elintarvikeväriä lisäämällä saat eri väristä vahaa.)

Liuota suola kiehuvaan veteen. Lisää suolavesi, ruokaöljy, ja elintarvikeväri jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. Muovailuvaha säilyy jääkaapissa noin viikon. Muovailuvaha pysyy muovailtavana kun sen pitää tiiviissä muovipussissa tai purkissa. Valmiit työt voi myös kuivata uunissa muutaman tunnin ajan 125 asteessa. Huoneenlämmössä kuivaus kestää pari päivää.

2. Leipokaa yhdessä!

Miten olisi lettukestit tai pullakahvit? Ota lapsi mukaan leipomiseen! Anna hänen mitata ainekset tai sekoittaa taikinaa. Leipominen lapsen kanssa voi aiheuttaa enemmän sotkua kuin yksin leipominen, mutta lapsi varmasti nauttii kun pääsee mukaan leipomaan!

3. Rakentakaa maja!

Majan rakentaminen sisälle on varmasti hauskaa jokaisen lapsen mielestä. Kerätkää vilttejä, tyynyjä ja rakentakaa niistä maja esimerkiksi tuoleja apua käyttäen. Majassa on mukava olla ja lueskella vaikka kirjoja tai ihan vaan oleilla!

4. Väritys tai puuhakirjat

Kaivakaa esiin väritys ja puuhakirjat! Niiden parissa voi kulua useampikin tovi kun ratkotaan puuhakirjan tehtäviä tai väritetään jotain ihanaa kuvaa tarkasti.

Vinkki! Oppi & ilo- puuhakirjat jotka on suunniteltu aina tietylle ikäryhmälle! Käy tutustumassa Oppi & ilo-puuhakirjoihin!

5. Lukekaa kirjoja!

Kaivakaa esiin satukirjat ja käykää sohvalle sylikkäin viltin alle. Viettäkää satuhetki pitkän kaavan mukaan. Tutkikaa kirjan kuvia tarkasti ja hypätkää satujen matkaan!

Lue myös:

(C) Teksti & Kuvat: Perhekupla