Perhekupla/ helmikuu 19, 2019/ Parisuhde/ 0 comments

Vinkit parisuhteen huoltamiseen ruuhkavuosina

1.Et ole vain äiti tai isä

Vaikka ruuhkavuosina tunnettekin että äitinä ja isänä olo vie kaiken ajan, muista että olette myös pariskunta. Teillä ei ehkä ole aikaa toisillenne samalla tavalla kuin ennen lapsia, mutta nauttikaa pienistä hetkistä!

2. Pienet eleet arjen keskellä

Pienet huomionosoitukset toiselle arjen lomassa pitävät paketin kasassa. Hyvän huomenen toivotus suukon kera ja hyvän yön pusut. Päivällispöydässä kuulumisten vaihtaminen. Lähettäkää toisillenne viestejä päivän mittaan.

3. Kahdenkeskinen aika

Joskus on hyvä ottaa ihan kahdenkeskistä aikaa. Kahdenkeskisestä ajasta voi tehdä sopimuksen. Esimerkiksi kerran kuukaudessa vietätte jonkin ajan ihan vain kahdestaan. Aika voi olla tunti tai päivä, mikä tuntuukaan teistä hyvältä ja sopii elämäntilanteeseenne. Aika voi olla illalla kun lapset ovat nukkumassa tai sitten lapset voi viedä hoitoon tai pyytää hoitajan kotiin. Kun vietätte kahdenkeskistä aikaa pyrkikää keskisttymään toisiinne. Älkää näprätkö puhelimia tai puhuko työasioista vaan keskittykää toisiinne! Käykää ulkona syömässä tai tilatkaa kotiin jotain hyvää ruokaa.

4.Seksi on tärkeä osa parisuhdetta

Ennen lapsia seksin harrastaminen saattoi olla spontaania. Lapset rajoittavat seksin spontaaniutta. Lasten takia ei kuitenkaan pidä unohtaa seksiä. Seksille löytyy kyllä aika ja paikka jos niin haluaa! Illalla lasten nukkumaan mentyä voi olla oiva tilaisuus seksille. Tai mitä jos laittaisitte aamulla kellon soimaan ennen lasten heräämistä ja aloittaisitte päivän seksillä? Myös päivällä voi laittaa lapset pelaamaan tabletilla tai katsomaan telkkaria hetkeksi joilloin voitte rauhassa nauttia toisistanne. Väsymys on yleisin syy että seksiä ei harrasteta pikkulapsi aikana. Seksi voi kuitenkin olla yllättävän piristävää ja sen voimalla voi hyvin jaksaa rankat päivät lasten kanssa.

5. "Rakastan sinua."

Muista kertoa puolisollesi että rakastat. Välillä saattaa tulla tunne että rakastaako se toinen edes minua? Sanokaa se ääneen säännöllisesti. Jo se että toinen sanoo rakastavansa antaa jaksamista vaipparallin ja yöheräilyn keskellä!

6. Muistakaa että ruuhkavuodet eivät kestä ikuisesti!

Välillä saattaa tulla tunne että ruuhkavuodet kestävät ikuisesti! Eivät ne kestä. Vielä tulee aika kun lapset ovat isoja eivätkä kaipaa enää äidin ja isän huomiota 24/7. Tulee aika kun lapset eivät herää öisin vaan ennemminkin viettävät yönsä mielummin jossain muualla kuin kotona. Koittakaa jaksaa ruuhkavuodet ja huolehtia parisuhteestanne. Kunhan lapset ovat isoja on teillä taas enemmän aikaa toisillenne.

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*