Perhekupla/ helmikuu 17, 2019/ Parisuhde/ 0 comments

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Perhekuplan kanssa. Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran Perhekuplan edellisillä nettisivuilla 8.7.2018.

(Tarina TERÄSMUTSIN yrittäjäperheen arjesta. TERÄSMUTSI eli Henna Heikka, 21, Pirkanmaa, Lifestyle-hyvinvointi-ja liikunta-alan yrittäjä. )

Kun raskauduin, oli vain yksi asia, joka hirvitti. Yrittäjyys+Vanhemmuus=Katastrofi?
Jännitin, että miten aikani tulee riittämään suloisen vauvani nuuskutteluun, kun samaan aikaan tulisi hoitaa myös uudehkon yrityksen pyörittäminen, ai niin ja minähän tosiaan vielä opiskelenkin. Parisuhdetta unohtamatta. Kaiken kukkuraksi myös mieheni on yrittäjä sekä päivätyöläinen. Meiltähän tulisi siis yhteinen sekä omat aikamme loppumaan seinään.

Lähdetäänpä liikkeelle raskautemme ensihetkistä sekä ajasta ennen sitä. Kun olin 18-vuotias eräs lääkäri totesi, että eipä taida sinusta äitiä tulla, koskaan.Olin 20, kun plussasin meidän prinsessastamme, itku, hämmästys, järkytys, pelko ja rakkaus, kaikkea sekaisin. Olin mieleni perukoilla päättänyt, että lapsi kyllä pidetään, olkoot sitten elämäntilanne mikä vain. Eihän sellaista edes pitänyt minulle siunaantua!?Meidän taloustilanne oli kuitenkin kiikkerä kuin isoäidin vanha kiikkustuoli, asunto aivan liian pieni, elämä superhektinen ja A-P-U-A. Saatoin keksiä kymmeniä syitä, että miksi koko touhu vain räjähtäisi käsiin, mutta se yksi syy oli niin painava, että kumosi muut. MINÄ VOINKIN SAADA LAPSEN!
Raskaus oli ihanaa, pyöristyvine mahoineen, pahoinvointeineen sekä pomppuineen. Miinus ne pahoinvoinnit, lopun lonkkakivut ja älyttömän pitkältä tuntuneet kaksi viimeistä kuukautta.Koko raskausaika oli täynnä todella ristiriitaisia tunteita; ihanaa meille tulee vauva, iik miten meidän työkuviot ja miten meidän parisuhde?

Neiti PikkuJii syntyi 41+3 raskausviikoilla, terveenä ja erittäin eläväisenä. 23.10.2017, meistä tuli TERÄSPERHE ja minusta TERÄSMUTSI. Jo ensimmäisistä päivistä lähtien tiesin, ettei perheemme tule elämään sitä normaaliksi määriteltyä arkea vaan vauhtia, kolhuja, onnistumisia ja positiivisuutta olisielämämme täynnä. Tuo kaikki toki tarkoitti myös jälleen paljon nokkansa koputtajia, arvostelijoita, mutta myös onnekseni muutaman aivan ihastuttavan henkilön.

Yrittäjyyden, opiskelun ja Äitiyden yhdistäminen varsinkaan Suomessa, ei ole tehty suoraksi saati siloitelluksi tieksi. Toisaalta blogini lukijat sekä muualla minua seuranneet tietävät, ettei elämämme ole sitä ollut koskaan. Asia, josta en kuitenkaan ole halunnut enkä tule tinkimään on juurikin se aika ja panostus ikiomaan perheeseeni. Miten yhdistää yrittäjyys, perhe-elämä, parisuhde ja Naiseus ilman sekoamista?

Menestyksen resepti!

Ei ole olemassa oikotietä onneen tässäkään asiassa, mutta yksi on varma. Tie tietynlaiseen tasapainoon ja onnistumiseen, on olemassa. On harhaa kuvitella, että yrittäjyyden tulisi olla samanlaista kuin se oli -70 -luvulla. Tämän päivän yrittäjyyden tulisi olla elämä-ystävällistä ja ennen kaikkea perhe-ystävällistä. Tähän olen omissa edesottamuksissani pyrkinyt ja pyrin. Meidän perheessä yrittäjyys ei tarkoita, 7-23 töitä, lapsi päiväkodissa jo hyvinkin varhaisessa vaiheessa, parisuhdetta sitten joskus ja jouluna. Meidän perheessä tehdään paljon töitä, mutta lapsemme ei tarvitse olla jokaisena päivänä hoidossa, parisuhdetta muistetaan hoitaa aivan kuten itseämmekin.
Oma työni on tehtävissä olin sitten kotona sohvalla tai Espanjassa auringon alla. Mieheni työ vaatii fyysistä paikalla oloa, oikeastaan kertaa kaksi sillä hän lähtee ennen aamuseitsemää päivätöihin työntekijän rooliin, josta sitten kurvaakin oman yrityksensä töihin raksalle, hän siis on tällä hetkellä se joka nimenomaan saapuu usein kotiin vasta lapsemme nukkumaan menon jälkeen. Kaikki vapaa-ajat mitä hänellä on jaetaan puoliksi parisuhteelle sekä perhe-ajalle. Onnea on myös se, että tiedossa on miehellekkin helpotusta, kun vihdoin pääsee toteuttamaan pelisiirtonsa työelämässä.

Me käytämme kalenteria niin parisuhteessa, perhe-elämässä kuin omalle ajallekkin. Muutama kuukausi kerrallaan löytyy kalenterista aika varattuna varsinkin parisuhteelle, sillä se on monella parilla kompastuskivenä, ei vain osata löytää arjesta niitä pieniäkään hetkiä parisuhteelle. Sen jälkeen tuo kahdenkeskisen ajanpuute alkaa vaikuttamaan kireytenä kotona ja sitä kautta työelämässä.

Meillä erotellaan täysin työ-,perhe-, ja parisuhde. Kun minä teen töitä vaikkapa kotona, hoitaa mies perhettä sekä kotia ja päinvastoin. Työrauha takaa sen, ettei työhön kulu enempää aikaa kuin oikeasti on tarve. Tämä puolestaan takaa sen, että perheellemme jää aikaa. Me nautimme pienistäkin hetkistä, olkoot ne illat, kun kaikki makoilemme kasassa sängyllä tai extempore-reissut. Mielestäni onnistumisen resepti kahden yrittäjän perhe-elämään yhdistämiseen on se, että vähintääkin toinen heistä toimii “vapaana” yrittäjänä. Tällä vapaudella tarkoitan sitä, ettei hänen työskentelynsä katso aina aikaa saati paikkaa. Sen jälkeen tärkeimpänä pidän aikatauluttamista (siten, ettei elämästä tule kuitenkaan liian kellon tarkkaa). Kolmanneksi arvotan todella paljon tukiverkostoamme, ilman niinkin laajaa sekä innostunutta apujoukkoa, josta meidän pikkuneiti saa nauttia, emme kykenisi tällä tavoin elämään. Yksi asia on myös se, että 98%:sesti pystyn minä hoitamaan töitäni niin, että lapsemme on touhuissa mukana.

Lopputulemana se, että elämää ei tarvitse valita perheen, huvin tai yrittäjyyden väliltä. Sinä voit saada sen kaiken! Se mitä se vaatii on asenne, aikataulutus ja yhteinen tahto onnistua! Elämme vuotta 2018, jolloin mielestäni työn teon ei tule syödä loputtomasti aikaa pois elämäsi tärkeimmiltä henkilöiltä. Työn tulee olla osa elämää, elämän ei tule olla vain työtä.

Me yksinkertaisesti teimme päätöksen onnistua kaiken tämän yhdistämisessä. Siks onnistuimmekin! Yksi suurimpia ilon aiheita on myös se, että lapsestamme kasvaa selkeästi sosiaalinen ja iloinen persoona, liekkö tällä meidän erittäin liikkuvalla ja vauhdikkaalla arjella jotain tekemistä asian kanssa.

Olisi aivan mahtavaa kuulla miten Teillä yhdistetään arki, työt ja perhe-elämä sekä tietenkin parisuhde ja vapaa-aika ystävien kanssa. Onko ylipäätään kaikilla osa-alueilla säpinää vai vain työ ja perhe -alueella?

Meidän perheen menoa ja meininkejä voit seurata:
Instagram: iamhennaheikka
Facebook: Teräsmutsi
Blogi: https://terasmutsi.vaikuttajamedia.fi/

TERÄSMUTSI,Henna Heikka

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*