Perhekupla/ marraskuu 29, 2018/ Odotus, Parisuhde/ 0 comments

Normaalissa raskaudessa seksi on täysin turvallista. Sikiö on suojassa kohdussa ja lapsivedessä. Sikiölle eivät aiheuta vaaraa työnnöt, töytäisyt tai miehen ejakulaatio. Kohtua bakteereilta suojaa limatulppa joka pysyy paikoillaan koko raskauden ajan. Myös suuseksi on turvallista  raskauden aikana.

Anaaliseksiä harrastettaessa suositellaan käyttämään kondomia. Kondomin käytöllä pyritään ehkäisemään bakteerien kulkeutumista peniksen mukana peräsuolesta emättimeen.

Itsetyydytystäkään ei tarvitse vältellä raskauden aikana. Hieromasauvaa kannattaa käyttää vain klitoriksen stimulointiin, sillä emättimessä värisevän hieromasauvan vaikutuksista kohdunkaulaan tiedetään vasta vähän.

seksuaalisuus eri raskauden vaiheissa

Raskauden aikana monesti miehen ja naisen seksihalut kasvavat. Monen miehen mielestä raskaana oleva nainen näyttää erityisen viehättävältä, ja moni nainen tuntee olonsa viehättäväksi ja elinvoimaiseksi. On myös heitä joilla raskaus vie seksihalut kokonaan poissa.

Erityisesti ensimmäisellä raskauskolmannekselle seksihalut saattavat olla kadoksissa.Tämä johtuu yleensä suurista hormonaalisista muutoksista ja kaikesta muusta, mitä ne tuovat mukanaa. Kun olo on väsynyt ja pahoinvoiva, seksi ei todennäköisesti tule ensimmäisenä mieleen.

Joitakin naisia seksuaalinen haluttomuus vaivaa läpi koko raskauden. Monella naisella seksuaalisuushalut heräävät siinä vaiheessa, kun ensimmäiset 12 viikkoa ovat onnellisesti takana. Oma olo alkaa olla parempi ja keskenmenonriski on pienentyny huomattavasti.

Vilkastunut verenkierto lisää haluja

 

Emättimen, klitoriksen ja koko lantionseudun verenkierto vilkastuu raskausaikana ja se lisää joillain seksuaalistahalukkuutta. On tehty tutkimuksia joiden mukaan raskaana olevan naisen on helpompi saavuttaa orgasmi kuin ei raskaana olevan.

Raskauden lopussa seksuaalinenhalukkuus saattaa vähentyä. Syynä tähän ovat yleensä erilaiset loppuraskauden vaivat ja yleinen väsymys.

Lähde: vau.fi

Kuva: Perhekupla

Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*